پرچ کاری

آشنایی با پرچ کاری

پرچ و پرچ کاری چیست ؟

یکی از مزایای اینکه ما از دستگاه پرچ کن استفاده میکنیم دائمی بودن آن هست، این مدل از اتصال که توسط پرچ کاری انجام میگیرید، بسیار قوی و با فشار زیادی انجام میشود به همین دلیل نمی گذارد که قطعات از هم دیگر جدا شوند. اگر دوست دارید که به پاسخ این سوال برسید و شناخت مراحل پرچ کاری، نکات مهم پرچ کاری، انواع میخ پرچ، قطر سوراخ پرچ را نیز یاد بگیرید این مقاله را مطالعه فرمایید.

در این مطلب :

  • پرچ کاری چیست ؟
  • مراحل پرچ کاری کدام است ؟
  • انواع میخ پرچ کاری
  • پرچ کن و روش استفاده از آن

پرچ کاری چیست ؟

برای اتصال دو قطعه به یکدیگر ما از میخ های پرچ کمک می گیریم. ابتدا ما سوراخی را روی قطعه مورد نظر ایجاد می کنیم و بعد از آن میخ های پرچ را درون سوراخ ها قرار می دهیم و با استفاده از دستگاه پرچ کن عمل پرچ کاری را انجام می دهیم.

مراحل پرچ کاری کدام است :

پرچ کردن سه مرحله مهم دارد. ایجاد سوراخ در وسیله مرحله اول می باشد، این سوراخ دارای عمقی مناسب است تا بتواند پرچ از آن عبور کند و در عین حال میزان سوراخ مقداری باشد که پرچ داخل آن لغ نزند.

مرحله دوم پرچ کاری صورت میگیرد یعنی یک قطعه به عنوان اتصال دهنده یا همان پرچ آن دو را از بین سوراخ های ایجاد شده متصل میکند.

و در مرحله اخر پرس کردن سر قفل ها با استفاده از دستگاه مخصوص پرچ کاری که به آن پرچ کن میگویند این دو قطعه کاملا به هم وصل میشوند.

انواع میخ پرچ :

می توانیم بگویم که میخ پرچ یکی از ضروری ترین وسایل پرچ کاری به شمار می آید، زیرا اگر میخی وجود نداشته باشد هیچ اتصالی اتفاق نمی افتد. میخ پرچ قابلیت اتصال دو قطعه را به هم دارد که در زمان پرچ کاری مورد استفاده قرار میگیرد.

پرچ کاران حرفه ای همیشه توجه دارند که میخ پرچ باید نیروی کششی مناسبی روی سطح مورد نظر ایجاد کند به همین منظور انتخاب میخ پرچ و قطر سوراخ پرچ بسیار مورد توجه قرار میگیرد.

یک پرچ کار ماهر جنس میخ خود را زمانی انتخاب میکند که به دو قطعه متصل باشد، برای مثال اگر دو قطعه ما برنجی باشد باید جنس میخ ما هم از جنس برنج باشد.

توجه داشته باشید که اگر میخ پرچ شما آلومینیومی باشد و قطعه های اتصال یکی از فلز نرم و شکننده و دیگری از فلز سخت باشد ترجیحا قطعه شکننده و نرم روی کار قرار می گیرد (کاربرد در صندلی مدارس ). به همین منظور شما میتوانید از میخ های سر پهن یا میخ های واشر دار استفاده کنید. یکی از دلایل عمده ای که باعث بیرون زدگی میخ از کار می شود، اتصال نامناسب قطعه پشت کار است که برای جلو گیری از این موضوع می توان از ورق های فلزی یا واشر استفاده کرد.

میخ های پرچ انواع مختلفی دارند که در ادامه به برسی انها می پردازیم :

میخ پرچ شانه دار :

این نوع میخ ها از یک طرف دارای کلاهک و از سمت دیگر شانه ای و تو پر هستند، این میخ دارای یک سوراخ کوچک با قطر بسیار کم است، مسطح، بیضی، دکمه ای، شمشیری از انواع کلاهک های این میخ است. این نوع میخ ها مقرون به صرفه و به سرعت می توان اتصال بین دو قطعه را انجام داد، قابلیت منحصر به فردی که این نوع میخ ها دارند این است که بعد از پرچ شدن به کار خاصیت چرخشی دارند. به چه دلیل از این نوع میخ ما باید استفاده کنیم :

  • اتصالی کاملا قوی و دائمی
  • سرعت بالا در مونتاژ
  • بازرسی اسان
  • پس از پرچیدن امکان چرخش وجود دارد

میخ پرچ افشان :

این نوع میخ ها برای اتصال بین فوم و قطعات نرم دیگری که احتیاج به اتصال محکم ندارند مورد استفاده قرار می گیرد، میخ پرچ افشان فشار وارد شده را در کل سطح پخش می کند و مانع از اسیب دیدن سطح کار می شود.

میخ پرچ آلومینیومی ( زنگ نزن ) :

اغلب میخ ها جنس آلومینیومی دارند ولی جنس داخلی آن ها فولادی ست، در مکان هایی با رطوبت بالا ممکن است که این نوع میخ ها دچار زنگ زدی شوند و رنگ قطعه کار را می توانند تغییر دهند. برای اینکه این مشکل پیش نیاید از میخ های پرچ آلومینیومی استفاده می کنند.

میخ تو پر :

این نوع میخ یکی از قدیمی ترین مدل میخ های پرچ است که به صورت استوانه فلزی ساخته شده که سر آن مقداری پهن و بزرگ تر از قطر استوانه است. این میخ ها در بدنه هواپیما ها، پل های فلزی که نیاز به استحکام زیادی است مناسب است. استاندارد دی ای ان 661- مشخصات فنی مورد نیاز این پرچ ها را معین کرده است.

میخ های نیمه خالی یا ( نیمه پر ) :

این نوع میخ شباهت زیادی با میخ های تو پر دارد ولی با این تفاوت که داخل آن ها خالی است و برای پرچ کردن آن ها به فشار زیادی احتیاج نیست .

میخ های پرچ های تو خالی یا ( پرچ کور ) :

میخ های پرچ تو خالی یکی از پر کاربرد ترین میخ های پرچ به حساب می آید، این نوع میخ ها نسبت به پرچ های تو خالی و تو پر تحمل بار کمتری دارند، شکل ظاهری این نوع میخ از دو قسمت بدنه پرج و میخ تشکیل شده که قسمتی از میخ داخل بدنه پرچ قرار می گیرد که این قسمت از قبل بریدگی دارد، که ( ناچ ) نام دارد. با خارج کردن میخ از بدنه به وسیله پرچ کن حجم بدنه افزایش پیدا میکند و این افزایش باعث اتصال قطعات به یک دیگر می شود.

قطر سوراخ پرچ کاری :

دقت داشته باشید که اگر سوراخ تشکیل شده کوچک باشد میخ نمی تواند در آن قرار بگیرد و یا اگر سوراخ بیش از اندازه بزرگ باشد موجب شل شدن یا بیرون زدگی میخ و متصل نشدن قطعات به یکدیگر می شود. باید توجه کنید که قطر میخ پرچ کاری باید کمی بیشتر از 0.1 میلی متر باشد و نکته دیگر اینکه شما باید به این موضوع توجه کنید که در زمان پرچ کاری قطر میخ پرچ بیشتر می شود و فضای خالی باقی مانده را پر میکند. قطری که روی میخ های پرچ است مقداری با قطر واقعی آن کمتر است، برای مثال اگر می خواهیم سوراخ مناسبی برای پرچ شماره 4 استفاده کنیم مته 4 ( سانتی متر ) مناسب این کار است.

پرچ کن و روش استفاده از آن :

برای متصل کردن دو قطعه به یکدیگر وسیله ای مورد نیاز است به نام پرچ کن. پرچ کن ها در دو دسته پرچ کن بادی ( پرس پرچ ) و دستی قرار دارند. پر کاربرد ترین سایز های پرچ کن 3، 5، 7 می باشد.

دستگاه پرس پرچ مالشی پنوماتیکی و هیدرولیکی

اگر شما تولید کننده محترم قصد خرید دستگاه های پرس پرچ مالشی پنوماتیکی و هیدرولیکی را دارید می توانید با کارشناسان شرکت مدد کار صنعتگر تماس بگیرید و از شرایط خرید و قیمت این دستگاه ها با خبر شوید. کارشناسان ما همیشه بروز ترین قیمت ها را به شما عزیزان ارائه می دهند. ما در شرکت مدد کار صنعتگر در تلاش هستیم تا محصولاتی با کیفیت تولید بکنیم تا بتوانیم رضایت هر یک از مشتریان خود را جلب کنیم.

تلفن کارگاه :: 1858 3223 (028)
تلفن فاکس :: 7510 3223 (028)
3692 287 0919 :: 0691 781 0912

چقدر این مطلب را دوست داشتید؟

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

مطالب زیر را از دست ندهید :

دیدگاه ها بسته شده اند.